Komplex elemzőrendszer

A komplex elemző rendszer szükségességének megfogalmazása az 1983 évi pályakezdésem környékére datálható, annak formálása és tesztelése hosszú időt vett igénybe, hiszen az a szolgáltatás 2000 évi indulásáig, tehát 17 éven keresztül tartott.

Ezen intervallumban a program mindvégig a saját munka, illetve az irányított telepek, ágazatok elemzésére szolgált.

A tejtermelő telepek komplex elemzése (menedzsment-diagnosztika, technológiai tanácsadás) szolgáltatásként 2000 évben indult, a napjainkig eltelt újabb 17 esztendőben természetesen sok-sok újítással és korszerűsítéssel nyerte el jelenlegi formáját.

Partnereink azon tejtermelő telepek menedzsmentjei, melyek kellő bátorsággal rendelkeznek a rendszerben lévő hibák és erények feltárására, a változtatásra, és erős elszántsággal arra, hogy a legjobbak közé kerüljenek. 

Az elemzések havi, illetve 3 havi gyakorisággal készülnek, minden esetben 1 éves szerződés megkötését követően.

Valamennyi komplex elemzés 6-8 éves intervallumot tartalmazó 75-80 oldalas feldolgozásból és
8-14 oldalas szöveges kiegészítőből áll.

Igény szerint akár minden feldolgozást a menedzsmenttel közös szóbeli kiértékelés követ, amikor kivetítésre kerülnek az összefüggések megértéséhez szükséges táblázatok, illetve bemutatásra kerül minden olyan paraméter, amely magyarázatra szorul.

A komplex elemzés célja minden esetben a főbb tendenciák komplex feltárása, a javítandó tulajdonságok prioritási sorrendjének meghatározása, valamint a javítási lehetőségek megfogalmazása.

Végeredményben a komplex elemzés megmutatja, hogy a telep mutatói az elmúlt 6-8 év alatt milyen úton jutottak a jelen állapotukba, a Korrigált Életteljesítmény Program segítségével pedig azt is megtudhatjuk, hogy az adott mutatók milyen szintet jelentenek a nagyüzemi tehénállomány közel felének szintjéhez képest.

Tapasztalatunk szerint adott telepen az első feldolgozás relatíve nagy számban tár fel javítandó mutatókat, a soron következő feldolgozásoknál a problémák száma csökken, és jó esetben 1-2 év után kiegyenlítetten jó és kiváló eredmények születnek.

Természetesen csak és kizárólag akkor, ha a menedzsment eltökélt és következetes!

Kiváló teljesítményeket és/tehát nyereséget csak és kizárólag a menedzsmentek tudnak elérni!

Olyan menedzsmentek, melyek számára az információ érték, melyek örömmel kutatják választott szakmájuk bonyolult összefüggés-rendszereit és amelyek így akkora szakmai alázattal rendelkeznek, melyet a tényleg csodálatos TEHÉN megérdemel!

A komplex elemzés semmiképpen nem csodaszer, hanem katalizátora, eszköze és tükre lehet a menedzsmentek munkájának!

› Csókástan kft

› 6445 Borota, Széchenyi u. 46.

› info@csokas.hu

› +36 30 777 8905

© 2016 Csokastan Kft